Floors (25) schutterskoning van Eibergen

tn_Afbeelding nieuw Roy 23013EIBERGEN – Jeroen Floors (25) is zondagmiddag de nieuwe schutterskoning van Eibergen geworden. Hij schoot de vogel naar beneden tijdens het vogelschieten in het Eibergse openluchttheater. Hij koos Marijke Hoitink als koningin. De deelname was dit jaar goed, maar liefst 103 deelnemers schoten tijdens de kermis op de vogel.

In totaal werden er 387 schoten gelost. Walter Leusink schoot de kop naar beneden, Peter Berendsen de staart, Timo Somhorst de linkervleugel en Henk Boevink nam de linkervleugel mee naar huis. Wethouder Jan Markink mocht het tweede schot lossen om zo het vogelshieten officeel te openen. De koningin van 2009 mocht als eerste schieten. Het publiek was in grote getale aanwezig.

Er was zondag niet alleen vogelschieten, de markt en de kermis trok ook veel bekijks. Wel klaagden de mensen over het aanbod op het kermisterrein.

Voorzitter Hans Hanning van Stichting Draaimolen: “De reacties op de kermisattracties zijn niet positief en daar moet ik mij helaas bij aansluiten. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de attracties is daarop aangesproken. Als excuus geeft deze aan dat het aanbod, door de hoeveelheid aan evenementen, gering was.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1490]

Kermiszondag:
[nggallery id=1491]

Ophalen oud schutterpaar:
[nggallery id=1495]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven