Ouderen komen flink aan hun trekken

tn_2009_0411Borculoouderendag0023BORCULO – Het jaarlijkse uitje voor Berkellandse ouderen is ook zondag succesvol verlopen. Voor het eerst werd de ouderendag in Borculo georganiseerd. Voorgaande jaren – drie jaar – werden de oudjes in Eibergen in de watten gelegd. Voor de meesten is de oldtimerrit het mooiste moment van de hele dag. Ruim 250 bezoekers waren aanwezig.

Elke keer moest de organisatie de ouderen terug roepen naar hun plaats, ze waren erg ongeduldig. De meesten konden niet wachten om een oldtimer uit te kiezen. Één Berkellander kreeg wel een heel bijzondere Vipbehandeling. Johan Rhebergen uit Eibergen was de oudste deelnemer. De 100-jarige werd thuis (Whemerhof) opgehaald met een oldtimer.

In Borculo bij de start ter hoogte van de hervormde kerk werd hij in het zonnetje gezet door de organisatie, Gerty Meijer en Hans Hanning. De optredens werden verzorgd door De Harmonica’s en het seniorenorkest. Ook waren er oude landbouwwerktuigen te zien van de ‘Old Timer Tractor Club Eibergen’ Het evenement wordt volgend jaar in een andere plaats gehouden, wie er dan aan de beurt is blijft nog een verrassing, Neede of Ruurlo.

De dag werd ook medemogelijk gemaakt door vrijwilligersvereniging ECV, De Kroonrijders en Berkellandse ondernemers die allen een gift hebben gedaan. Wethouder Jan Markink was namens het gemeentebestuur ook nog van de partij om iedereen toe te spreken.

Foto’s Yvonne Berends:
[nggallery id=1467]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven