Stichting Draaimolen heeft er weer zin in

afbeelding-nieuw-roy-22475EIBERGEN – De leden van stichting Draaimolen zijn voor de najaarskermis die van 20 tot 23 augustus wordt gehouden druk bezig geweest om een gevarieerd kermisweekend samen te stellen. Een nieuwe invulling van het programma is dat lokale artiesten zoals bands en DJ’s zaterdag en maandag kunnen optreden op het podium op het kermisterrein. De inwoners krijgen vanaf vandaag (zaterdag) een programmaboekje in de bus.

Voorzitter Hans Hanning over het  programmaboekje: “We krijgen veel positieve reacties over de cover hij ziet er lekker fris uit. Er staat een tekening op van Romy ten Harkel, zij heeft tijdens de voorjaarskermis de kleurwedstrijd gewonnen. We gaan dit opnieuw doen voor het volgende boekje alle schoolkinderen krijgen een kleurplaat.”

Volgens Hanning staat de kermis in Eibergen in de lift. Er wordt van alles georganiseert en het open podium trekt elke jaar meer bezoekers. Woensdagavond (18 augustus) vanaf 18.00 uur moet de hele Brink leeg zijn voor het opbouwen van de kermis. Vrijdagavond wordt de Eibergse kermis geopend met ‘Zandkasteel’ bekend van TV. In alle cafés is er wat te doen (zie programma hieronder).

Het programmaboekje is niet helemaal compleet, drie cafés staan er niet in (De Bengel, De Krekel en Markt 2). “Waarom niet? We hebben alle uitbaters een brief gestuurd en per mail benaderd. Tot 27 juli hadden ze de kans om hun programma te melden. Als ze dat niet doen daar kunnen wij niets aan doen”, aldus Hanning.

“Wat voor ons heel belangrijk is dat mensen met ideeën komen. Ook artiesten voor het podium kunnen zich melden bij ons. We hopen dat de weergoden goed gezind zijn. Maar als ik naar de vooruitzichten kijk dan zit het wel goed.” Wat u ook zondag 22 augustus in de agenda moet zetten is de kermisloop, het vogelschieten en niet te vergeten de braderie. Tijdens de braderie is Veilig Verkeer Nederland (VVN) aanwezig met een auto- en motorrijsimulator.

Er is nog een nieuwtje: de stichting heeft een compleet nieuwe site gebouwd. Niels Voortman en Niek Boevink hebben zich daarvoor ingezet. “De site was strekt verouderd. We hebben nu meer mogelijkheden, foto’s plaatsen, een gastenboek en we zitten ook op Twitter.”

Klik hier voor het volledige kermisprogramma! Bezoek ook even de nieuwe site: www.stichtingdraaimolen.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven