Tourclub organiseert ‘Bos en Veen’ veldrit

afbeelding-nieuw-roy-19195EIBERGEN – Na de succesvol verlopen Eibergse Fietsdagen organiseert Tourclub Eibergen haar tweede activiteit van dit seizoen: de Bos en Veen veldrit. Nu de dagen al enigszins korten en het herfst- en winterseizoen nadert, pakken tourfietsers hun mountainbike om een flink aantal kilometers over zandpaden, langs beekwallen of kronkelende bospaden te crossen.

Tourclub Eibergen is er opnieuw in geslaagd een aantrekkelijk parcours uit te zetten, dat een prima overgang biedt van het toerfietsen op de weg naar het rijden in het veld. Zondag 12 september organiseert Tourclub Eibergen – TCE – de eerste van haar twee veldtoertochten.  De club heeft de route aangepast, waardoor een nog aantrekkelijker parcours is ontstaan.

In het eerste deel van het parcours zijn het Slingerbos en de Mallumse Es opgenomen. Ook worden delen van het Lankheet en het Haaksbergerveen doorkruist; via het bosrijke Duitse grensgebied komen de deelnemers bij een controlepunt. Via opnieuw het Haaksbergerveen en Het Lankheet keren de deelnemers terug naar Eibergen.

De veldrijders kunnen kiezen uit twee afstanden: 30 km en 50 km. In beide afstanden is ongeveer halverwege een controlepunt ingelast; de deelnemers kunnen hier hun energietekort bijvullen met thee en koek. De start is tussen negen en tien uur ’s morgens bij de Pickerhal in Eibergen.

Behalve bij de sporthal kan men zijn auto ook parkeren op het Zwikkelaarsplein en op de Brink. Evenals voorgaande jaren verwacht TCE dat er vele honderden enthousiaste ‘bikers’ naar Eibergen komen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven