Bloemschikkers Groei & Bloei in de prijzen

BERKELLAND – Het NK bloemschikken voor amateurs op 25 september is dit jaar wederom zeer succesvol verlopen voor Groei  & Bloei afdeling  Berkelland/Haaksbergen. Liefst vijf leden vielen in de prijzen. Het hoofdthema was “Nijmegen door de eeuwen heen”.

Het was een veelzijdig thema omdat Nijmegen bekend staat als studiestad, de vierdaagse en oudheidkunde. Hierdoor waren de stukken zeer divers, door gebruik van onder andere van wandelschoenen, gladiolen, brugelementen en water.

Door de deskundige jury werd voornamelijk geroemd dat in de beginnersklasse en de daarop volgende klasse, hoogstandjes geleverd zijn waarop vele professionals jaloers waren. Van de in totaal 175 deelnemers, (waaronder slechts 6 mannen) deden 10 personen mee van de afdeling Berkelland/Haaksbergen en Omstreken. Ook deden 32 teams van AOC’s mee, waaronder twee teams van AOC Borculo die beiden in de prijzen vielen, een 3de en een 5de prijs.

Met een score van vijf prijswinnaars was de deelname weer zeer succesvol te noemen. Het lijkt een gewoonte te worden dat de afdeling Berkelland/Haaksbergen zo hoog scoort.

De prijswinnaars van Afdeling Berkelland/Haaksbergen zijn; Joke KleinTiessink uit Barchem behaalde in de Ereklasse de 2de plaats, dit is dus net onder de Nederlands kampioen. Joke te Lindert uit Winterswijk behaalde een 8ste plaats in de Ereklasse. Marcel Borkus uit Ruurlo behaalde in de Select A klasse een 2de plaats, dat betekent dat hij volgend jaar zal meedoen in de Ereklasse. Ina Postel uit Wichmond behaalde de 5de plaats in de Select A klasse. Ook zij gaat naar de Ereklasse

In de A-2 klasse behaalde Jenny Roerink uit Haaksbergen de 5de plaats en komt volgend jaar uit in de A-select klasse.
 Het kampioenschap werd dit jaar gehouden in een prachtige ambiance, het MBO Helicon in Nijmegen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven