Jarig volksfeest sluit af met grote optocht

REKKEN – Zaterdag 2 oktober zal in Rekken een allegorische-historische optocht plaatsvinden ter afsluiting van het 100 jaar jubileum van de Vereniging Rekkens Volksfeest. Op deze dag zullen verschillende activiteiten plaatst vinden in en rond café Kerkemeijer in Rekken. Eerst is er en officiële receptie die om 13.00 uur begint, hierbij is de mogelijkheid en de gelegenheid  om het bestuur/vereniging  toe te spreken en te feliciteren.

Daarna om 15.00 uur zal er een allegorische –historische optocht rond trekken. Deze optocht laat zien hoe het er in den begin jaren aan toe ging, oude corsowagens en exclusieve oude voertuigen doen mee, zelfs heel oude buurten doen nog een keer weer mee evenals de folkloristische dansgroep de Plaggemeiers en de Dreitollekes, ook de gymnastiekvereniging doet weer mee en een aantal particulieren met heel oude voertuigen.

Bochelfietsen en andere historische paard en wagentjes zijn er te zien en te bewonderen. Met muziek wordt het geheel compleet gemaakt, Crescendo uit Rekken en de Knolle uit Groenlo nemen dit voor hun rekening. Rond dit gebeuren zullen er diverse oude ambachten te zien zijn evenals zeer exclusieve oude auto’s en vrachtwagens. Tevens zullen er oude lekkernijen zijn, die ter plaatse worden bereid. Ook zal de dahliatuin geopend zijn die ter gelegenheid van het 100 jaar bestaan speciaal aangelegd is.

In deze tuin zijn meer dan 100 soorten dahlia’s te zien van groot tot klein. In de tent kan men informeel samen zijn onder het genot van een drankje.

Oude foto’s van vroeger:
[nggallery id=1574]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven