Jongedierendag Ruurlo weer een succes

RUURLO – Op zaterdagmorgen 25 september hebben de kleindieren verenigingen van Neede, Borculo en Ruurlo (NPV-Neede, BPKV Borculo en Nieuw Leven Ruurlo) voor de tweede keer gezamenlijk hun Jongedierendag gehouden bij de familie Wassink aan de Wiersseweg in Ruurlo.

Tijdens de Jongedierendag worden de dieren die dit jaar geboren zijn door landelijk gekwalificeerde keurmeesters beoordeeld waarbij de fokker en overige belangstellenden de keurmeester vragen mogen stellen waarom hij tot zijn oordeel komt. Vooral voor beginnende fokkers is dit een prima gelegenheid waar op te letten bij de dieren.

De fokkers van de drie verenigingen stuurden gezamenlijk 260 dieren in. De drie Berkellandse kleindierverenigingen kijken met tevredenheid terug op een geslaagde keuring die ook volgend jaar gepland staat op de laatste zaterdagmorgen van september.

De winnaars waren: Hoenders: G. Halfman uit Ruurlo met een Rijnlander, Dwerghoenders: W. Popkes uit Borculo met een Antwerpse Baardkriel, Watervogels: Gijs Radstake uit Haarlo met een Bahama Pijlstaart, Konijnen: F. Lansink uit Neede met een Pool roodoog, Duiven: B. Meulenkamp uit Neede met een Figurita meeuw

De jeugdwinnaars: Hoenders: Bart Slijkhuis uit Neede met een Welsumer, Watervogels: Gijs Radstake uit Haarlo met een Bahama Pijlstaart, Konijnen: Thomas Taken uit Ruurlo met een Klein Lotharinger

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven