Prachtige ATB-tocht door de Achterhoek

BORCULO/LOCHEM – Een prachtige ATB-tocht door het Achterhoekse landschap wordt op 3 oktober verreden. Ruim 110 kilometer met zeshonderd hoogtemeters moeten de ATB-liefhebbers afleggen. Voor de sporters, die liever wat minder kilometers rijden zijn er routes van 35, 50, en 65 kilometer uitgezet. Kijk voor informatie van alle afstanden op de site www.tcdeberkelrijders.nl.

Het is voor het vierde achtereenvolgende jaar dat de wielerverenigingen De Berkelrijders uit Borculo en De Paaschberg uit Lochem deze ATB-marathon organiseren. De route is één grote ronde over onder meer de Lochemseberg, Paaschberg en de Kaleberg. Het parkoers is sterk afwisselend; er wordt gereden door de bossen over singletracks, zandwegen, waarbij zoveel mogelijk het asfalt wordt vermeden.

Voor dit jaar is het weer gelukt bij de diverse instanties de vergunningen, toestemmingen, e.d. voor elkaar te maken.
Bevoorradingsposten(zelfs 3 op de 110 km), en materiaalposten zijn aanwezig. Na afloop is er voor de marathondeelnemers een pastabuffet. Tijdregistratie is aanwezig. Mensen die willen kunnen opgenomen worden in een klassement. Deze ranglijst is terug te vinden op www.uitslagen.nl.

De ATB-marathon is op zondag 3 oktober. Deelnemers kunnen zich vanaf 07.30 uur melden bij buitencentrum Kerkemeier aan de Ruurloseweg in Borculo. De start is tussen 8.00 en 9.00 uur. De kosten bedragen € 15 bij voorinschrijving (incl. pastamaaltijd, stuurbord en tijdregistratie) en € 12 euro bij na-inschrijving, exclusief de extra’s. Na afloop is er gelegenheid tot douchen en het afspuiten van de fiets.

Voor-inschrijven kan tot en met 26 september.  Meer info en inschrijven via  www.achterhoekatbmarathon.nl  .

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven