Raad van Overleg ontvangt 10.000 euro

BELTRUM – Raad van Overleg Beltrum krijgt een bijdrage van € 10.000,- van het Oranje Fonds voor de herinrichting van het park aan de Haarstraat in Beltrum. Dit centraal in het dorp gelegen openbare park is in de zestiger jaren van de vorige eeuw aangelegd en bestaat uit wandelpaden, bankjes en een grasveldje.

Tot voor enkele jaren terug werd het park nog vrij intensief gebruikt. Door achterstalling onderhoud is het gebruik de laatste jaren sterk afgenomen en dreigt verloedering. Het doel van de herinrichting is het realiseren van een multifunctioneel, duurzaam en hoogwaardig wandel- en speelpark in een groene oase. Het park moet in het dorp weer een centrale ontmoetingsplaats worden en een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het bevorderen van de sociale cohesie tussen jong en oud.

Zo worden de asfaltpaden hersteld zodat men hierover weer veilig kan wandelen en deze toegankelijk zijn voor rolstoel of rollator. Bovendien kan de jeugd er dan ook prima op skeeleren. Daarnaast wordt een multifunctioneel speelveld aangelegd voor onder andere voetbal, handbal, basketbal en hockey waarbij dit speelveld in de winterdag ook als ijsbaantje kan dienen.

Ook zijn senioren fit toestellen, lichtmasten en nieuwe bankjes voorzien en wordt het aanwezige groen opgeknapt. Als de totale financiering rond is wordt het heringerichte park in het voorjaar van 2011 in gebruik genomen. Leo te Woerd, voorzitter Raad van Overleg Beltrum: ”Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door hun bijdrage verwachten wij dat dit project succesvol zal zijn en de samenleving leefbaarder maakt.”

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds, op sociaal gebied. Per jaar keert het ongeveer € 24 miljoen uit aan organisaties en projecten in Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Hierdoor bevordert het Oranje Fonds betrokkenheid in de samenleving. Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven