Startschot Oldenkotteloop voor 41e keer

REKKEN – Woensdag 15 september wordt het startschot voor de 41e Oldenkotteloop in Rekken gegeven. Het parcours loopt over verharde en onverharde wegen in het prachtige landelijke gebied rond Forensisch Psychiatrisch Centrum Oldenkotte. Het jaarlijkse sportieve evenement biedt voor zowel de recreatieve als de gevorderde loper een uitdaging.

De Oldenkotteloop is een jaarlijkse hardloopwedstrijd die wordt georganiseerd door medewerkers van FPC Oldenkotte. Patiënten van FPC Oldenkotte helpen mee met de voorbereidingen en verzorgen de catering tijdens de wedstrijd. Net zoals bij de vorige 40 edities nemen ook dit jaar weer enkele patiënten deel aan de prestatielopen.

Het parcours loopt door het fraaie landelijke gebied en de bossen rondom FPC Oldenkotte. Hier zijn ook de start en finish. Er worden vier afstanden uitgezet. Voor leerlingen van de basisscholen is er de scholierenloop van 1,9 kilometer. Voor volwassenen is er een parcours van 3.0, 5.8 en 11.3 kilometer. Iedereen kan deelnemen aan de Oldenkotteloop. Inschrijven kan via de website www.oldenkotteloop.nl en op de dag zelf bij het inschrijfbureau.

De organisatie zorgt naast de hardloopwedstrijd ook voor een gezellig randprogramma. Voor de één is de Oldenkotteloop dan ook een gezellig evenement, voor anderen is het een wedstrijd waarin ze hun krachten kunnen meten. Hoe dan ook, de Oldenkotteloop staat altijd garant voor een sportieve en gezellige avond!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven