Touwtrekploegen kampioen geworden

BERKELLAND – Zondag vond de eindronde touwtrekken in gewest oost plaats. De Berkellandse ploegen waren weer goed vertegenwoordigd op het podium. In Warnsveld vonden de wedstrijden plaats onder perfecte weersomstandigheden.

In de Heren klasse gingen de meeste medailles naar de drie verenigingen uit Berkelland. TTV Eibergen maakte de meeste indruk door zowel de 680 als de 640 A klasse op haar naam te schrijven. Heure uit Borculo legde beslag op het goud in de 720 klasse. De Beltrumse club Bisons schreef de 640 B klasse op haar naam. Vooral de beide 640 klassen kende verassende uitslagen.

In de A klasse trad Eibergen aan met een team dat ver onder het gewicht zat. Het was het 580 team dat over twee weken in Zuid Afrika een gooi naar de wereld titel gaat doen. Ze konden zeer goed stand houden tegen de 640 ploegen maar moesten wel menig verliespunt toestaan. In de B klasse was het wel Eibergen dat dagkampioen werd maar Bisons had een ruime Marge zodat het goud niet in gevaar kwam.

In de jeugd klasse behaalde Bisons een fraaie zilveren medaille achter OKIA uit Holten. Het damesteam van Eibergen belande net naast het podium met 5 punten achterstand op Koapman. Oele won de damesklasse. Het seizoen in gewest oost zit er nu op. De touwtrekkers uit Eibergen nemen over twee weken deel aan het WK in Pretoria, Zuid Afrika.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven