Brandweer uit bed voor vreemde bellen

afbeelding-nieuw-roy-24347NEEDE – Brandweermannen en -vrouwen van post Neede werden zaterdagnacht rond 1.00 uur uit bed gepiept met de melding: stankoverlast aan de Diekgraven. Een voorbijganger zag bellen uit de grond komen en belde de brandweer. ”Rond 18.00 uur zag ik het ook al. Vannacht fietste ik weer over de weg en kwam opnieuw de bellen tegen. Ik dacht aan een gaslek”, vertelt de melder.

De brandweer heeft met speciaal meetapparatuur gekeken of er inderdaad een lek te vinden was onder de klinkers. Een officier van dienst (OVD) en een brandweerexpert van Chemisch advies uit Putten kwamen ook ter plaatse omdat de bevelvoerder van Neede geen risico wilde lopen.

De conclusie van beide mannen was dat er methaangas vrij is gekomen vanuit het riool dit veroorzaakte waarschijnlijk de bellen. OVD: “De brandweer heeft het riool doorgespoeld met water. Daarna waren de bellen verdwenen. Het gas kan best gevaarlijk zijn kijk maar in varkensstallen. Mocht de stank en bellen terugkomen dan moeten buurtbewoners bij de gemeente aan de bel trekken dan is er hoogstwaarschijnlijk een lek in het riool.”

Buurtbewoners kwamen naar buiten om te kijken wat er in de straat aan de hand was. Ze zorgden zelfs voor koffie. De brandweer en onze fotograaf waardeerde dit enorm. Op dit moment is er dus geen gevaar.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1597]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven