Busje uit bocht na achtervolging politie

tn_Afbeelding nieuw Roy 24355BORCULO – Op donderdagmiddag zijn twee mannen aangehouden, nadat zij zich aan een politiecontrole trachtten te onttrekken. Zij reden zich vast op een biggenrug en probeerden te voet te ontkomen. Het duo werd aangehouden en is voor onderzoek ingesloten. De politie was omstreeks 14.30 uur bezig met een verkeerscontrole op de Needseweg in Borculo.

Op een gegeven moment zagen zij dat een bestuurder van een bestelbusje zijn voertuig keerde en met verhoogde snelheid wegreed. Agenten gingen direct achter het busje aan en via de meldkamer werden meerdere politie-auto’s naar Borculo gestuurd. Op de kruising Nettelhorsterweg met het Jonkerspad reed de bestuurder zich vast op een biggenrug (verhoogde betonrand).

Hij kon direct worden aangehouden, terwijl zijn passagier zijn vlucht voortzette. Meerdere agenten kamden het industrieterrein uit. Op aanwijzing van getuigen kon deze man even later ook worden aangehouden.

De beide mannen, hun identiteit is nog niet bekend, zijn ingesloten voor verhoor. De auto werd door een takelbedrijf weggesleept.

Update vrijdagmorgen:
Het duo dat donderdagmiddag 7 oktober werd aangehouden, omdat zij vluchtten voor een politiecontrole op de Needseweg in Borculo, wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een auto-inbraak in Haaksbergen. De politie ontving donderdagmiddag, na de aanhouding van het duo, een aangifte over de auto-inbraak. Uit een personenauto was een laptop en een beamer gestolen. De desbetreffende beamer en laptop werden in de auto van het gevluchtte duo aangetroffen. De verdachten, twee mannen uit Arnhem van 30 en 58 jaar, zijn opnieuw aangehouden voor de auto-inbraak. Beide zijn inmiddels ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1606]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven