Assink ontruimt tijdens rampenoefening

tn_Afbeelding nieuw Roy 25512EIBERGEN – Het Assink Lyceum aan de Prins Bernardstraat is donderdagmorgen gedeeltelijk ontruimt tijdens een grote rampenoefening van de gemeente Berkelland. De evacuatie was zogenaamd nodig omdat er vlak bij de school een tankwagen was gekanteld met gevaarlijke stoffen, door het ongeval was er kans op explosiegevaar.

Ruim honderd leerlingen zijn per bus naar het opvangcentrum gebracht (Pickerhal). Daar zijn alle kinderen en buurtbewoners opgevangen. Voor iedereen was er op de locatie een rol: het rode kruis, politie en andere hulpdiensten. Wat kwam er aan de orde: opvang, verzorging, slachtofferregistatie en communicatie.

Berkelland heeft samen met de gemeente Oost Gelre deze oefening uitgevoerd. Bij zo’n evacuatie komt veel kijken. Ambtenaren van de gemeente waren achter de schermen druk bezig met de communicatie. Dan moet je denken aan een actiecentrum en het beleidsteam (zie foto’s).

Waarom een ontruimingsoefening? Voor gemeenten is het belangrijk dat er een goede samenwerking is. Acht gemeenten in deze regio hebben hun rampenplan op elkaar afgestemd zodat er bij een calamiteit hetzelfde gehandeld wordt. En iedereen kan inspringen.

Oefenleiders Gerrit Hagens en Mariska Nijmeijer kijken met een tevreden gevoel terug. “Het belangrijkste is dat je van elkaar leert, daar is de hele dag voor bedoeld.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1682]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven