Hoornbloazers verzorgen een wandeling

BELTRUM – Op zondag 28 november wordt voor de eerste keer in Beltrum een midwinterhoornwandeling georganiseerd door midwinterhoorn bloazers ’t Slat’. In de Achterhoek en Twente is het een gebruik om in de adventperiode de klanken van de midwinterhoorn ten gehore te brengen.

Het primaire doel van het midwinterhoornblazen was het verjagen van boze geesten en het aanroepen van de komst van het voorjaar. Inmiddels worden er in deze periode op verschillende plekken, wandelingen georganiseerd, waar de klanken van de  midwinterhoorn te horen zijn. De vele repetitie avonden hebben ervoor gezorgd dat de winterse klanken luid en duidelijk ten gehore worden gebracht en dat willen wij u als deelnemer van deze wandeltocht niet onthouden. De tocht door het schitterende Slat is voor jong en oud en heeft een lengte van ongeveer vijf kilometer.

De ‘bloazers’ staan op willekeurige plekken verspreid over het parcours. Een belangrijk onderdeel van de wandeling is de gezelligheid op de rustpunten waar u bij een knus en knapperend houtvuur kunt genieten van winterse versnaperingen.

Op het eindpunt is er gelegenheid om gezellig na te genieten. Voor de kleintjes is er een springkussen aanwezig. Datum: Zondag 28 november. Start: vanaf 13.00 tot 14.30 uur. Locatie: Beltrums Conservatorium, Heelweg 15.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven