Najaarsconcert bij Amicitia in Geesteren

GEESTEREN – Een dag na de schreeuw om behoud van (muziek)cultuur in Berkelland, op zondagmorgen 21 november, geeft de 117-jarige muziekvereniging Amicitia Geesteren een concert voor jong en oud. Vanaf 11.30 uur is het eerst de beurt aan de jeugd. Het jeugdorkest speelt eigentijdse muziek onder leiding van Rosanne Sprick. Zij arrangeert zelf de muziek voor het jeugdorkest, zodat iedere beginnende en gevorderde muzikant op zijn eigen nivo kan meespelen.

Het harmonie-orkest, onder leiding van Gerben van Lochem, heeft dit concert gekozen om, naast het concertwerk Ross Roy, ook de eigen leden als solisten te laten optreden. Verschillende blazerssecties komen in de spotlights te staan.

Onder andere staat de klarinet centraal in Clarinets to the fore, de bariton-tuba’s gaan zingen in Melody, de fluiten sprankelen in Twinkling Flutes, de fagot geeft een muzikale knipoog in Don’t mock baroque, de saxen nemen u mee op stap in Take a walk, met de trompetten wordt het feest in Trumpet Fiësta en de trombones schuiven er op los in Blades of Toledo.

Bij deze nummers staat het plezier in het musiceren centraal. Iedereen is welkom om dit luchtige “koffie-concert” te beluisteren in zaal Baan. De toegang is gratis voor jong en oud.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven