Nieuwe toegangspoort bij kerk onthuld

tn_Afbeelding nieuw Roy 25225EIBERGEN – Zondag is bij de Rooms-katholieke kerk (Mattheus) aan de Grotestraat een nieuwe toegangspoort onthuld. De poort is ontworpen door beeldhouwer Anton ter Braak uit Neede en is een cadeau ter ere van het 75-jarig bestaan van de Eibergse kerk.

Ter Braak: “Eigenlijk noem je dit een porta dat betekend in het Latijn poort. Het is een belevenskunstwerk. Dat zie je ook aan de tekst die in de boog gemaakt is, kleurrijk geloven. De vorm van de poort komt terug in de kerk. Bijvoorbeeld de ramen. Het is een poort tussen hemel en aarde.”

Er is heel wat gedoe geweest rondom de plaats waar de poort moest komen. De bestuursleden wilden hem liever korter aan de weg hebben staan. Maar de gemeente vond dat niet passen in het totaalplaatje. Vrijdagmiddag is met een grote kraan het kunstwerk geplaatst.

Voor de onthulling werd een jubileumdienst gehouden met als gast bisschop Eijk. Het is voor het eerst dat de bisschop Eibergen aan doet. Burgemeester Hein Bloemen was ook aanwezig.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1674]

Foto’s plaatsen poort:
[nggallery id=1673]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven