Wat deed die cameraploeg bij Boenders?

EIBERGEN – Meerdere mensen uit Eibergen belden donderdagmorgen de redactie van Nieuwsuitberkelland.nl met de mededeling dat er een cameraploeg aan het ‘draaien’ was bij keurslager en Echte Bakker Boenders. We gingen maar eens een kijkje nemen en wat kwamen we tegen: Omroep Gelderland. Het programma ‘Angelique gaat vreemd’ maakte bij de familie Starink opnames.

In het programma gaat iedere week een Nederlands persoon twee dagen bij een buitenlands gezin de cultuur in huis proeven of een buitenlands persoon bij een Nederlands gezin in de ‘keuken’ kijken. Het laatste was bij Boenders het geval. Chance Itangishaka (39) is twee dagen te gast bij Gerwin en Aleid en de kinderen. Ze komt van oorsprong uit Burundi. Chance is gevlucht en is nu tien jaar in Nederland, ze woont in Apeldoorn.Vrijdag is de laatste dag dat Omroep Gelderland aanwezig is

Starink: “We werden benaderd door de regionale omroep, ze hadden al veel families bezocht zoals bakkers en boeren. Nu zochten ze een slagersfamilie. Na wat overleg hebben we ja gezegd en stond vandaag de cameraploeg op de stoep.” De gast (Chance Itangishaka) krijgt alles te zien in de slagerij en bakkerij. Ze mag zelf ook meewerken. ”Ik hoop natuurlijk dat de brandweerpieper gaat dan kunnen we dat ook laten zien”, lacht Starink.

De reportage bij Boenders is op zondag 28 november en 5 december te zien op Omroep Gelderland (vanaf 18.20 uur) in het programma ‘Angelique gaat vreemd’.

Foto’s Yvonne Berends:
[nggallery id=1683]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven