Onderscheiding voor wethouder Markink

BORCULO – Tijdens de algemene ledenvergadering van VVD Berkelland (29 november), heeft wethouder Jan Markink uit handen van bestuursvoorzitter Wim Rijkenbarg de mr. D.U. Stikkerplaquette ontvangen.

De Mr. D.U. Stikker plaquette wordt uitgereikt aan iemand die op uitzonderlijke wijze en met grote inzet, politieke werkzaamheden verricht in het openbaar bestuur voor de VVD en daarmee in positieve zin gezichtsbepalend is. De plaquette is genoemd naar de eerste voorzitter van de VVD.

Jan Markink startte zijn politieke loopbaan in 1985 in Borculo. Na 25 jaar raadslid te zijn geweest, is hij nu wethouder van de gemeente Berkelland. Markink vervulde daarnaast vele openbare functies waaronder die van VVD fractievoorzitter, voorzitter van de Raad van Commissarissen van ForFarmers en lid van de Raad van Toezicht van het AOC. ”Markink heeft de plaquette dan ook meer dan verdiend”, aldus Wim Rijkenbarg.

De reactie van Jan Markink: ”Ik ben bijzonder verrast met deze onderscheiding. Graag spreek ik mijn dank uit aan alle leden van VVD Berkelland en in het bijzonder aan mijn grote leermeesters Henk Kamp, Henk Klein Willink en Hans Boxem. Binnen de VVD gaat het om profileren en eigen verantwoordelijkheid nemen en dat past bij mij. Het was, is en blijft mijn club.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven