Bewoners mogen Hemminkhof betreden

ontmoetingsruimte2RUURLO – Donderdag 16 en vrijdag 17 december is het zover, de toekomstige bewoners van Hemminkhof in Ruurlo ontvangen dan de sleutel van hun nieuwe appartement. Hemminkhof bestaat uit 31 comfortabele appartementen aan de Wildenborchseweg in Ruurlo.

De appartementen bevinden zich op de begane grond, eerste en tweede verdieping. In september 2009 startte Kormelink Bouw in opdracht van wooncorporatie ProWonen met de bouw van de appartementen. De oppervlakte van de appartementen varieert van 77m2 tot ruim 85m2. Op het terrein achter de appartementen heeft iedere woning een eigen berging.

Ook is hier voldoende ruimte om te parkeren. De gunstige ligging van de appartementen maakt het wonen comfortabel, alle dagelijkse voorzieningen zijn binnen handbereik. Op de begane grond is een ontmoetingsruimte aanwezig, speciaal bestemd voor de bewoners. Op dinsdag 7 december is onder het genot van een kopje koffie en gebak, de sleutel van de ontmoetingsruimte overhandigd aan de beheercommissie.

De beheercommissie bestaat uit negen bewoners, waarvan drie echtparen. Sinds het begin van dit jaar vonden er diverse vergaderingen plaats. De commissieleden hebben de afgelopen maanden veel werk verzet. Zo hebben zij onder andere de meubels, verlichting, stoffering en verdere inrichting uitgekozen. In de ontmoetingsruimte kunnen de bewoners een kopje koffie drinken, een praatje maken, maar ook activiteiten organiseren.

Van de 31 appartementen werden er 25 aangeboden volgens het aanbodmodel en 6 appartementen volgens het lotingmodel van ProWonen. In november 2009 organiseerde ProWonen een woonkeuze avond. Voor deze avond werden de eerste vijftig belangstellenden die in aanmerking kwamen voor een appartement uitgenodigd. De selectie was gemaakt op basis van een paar criteria.

Zo hebben 55-plussers die in aanmerking komen voor huurtoeslag voorrang bij de toewijzing. Vervolgens werden de belangstellenden op basis van inschrijfdatum op volgorde gezet. De hoogte van de huur is bewust vastgesteld onder de huurtoeslaggrens.

Van de toekomstige bewoners laten er tien een woning achter in Ruurlo, twee uit Vorden en één uit Eibergen. Dit betekent dus dat er binnenkort in Ruurlo tien woningen van ProWonen vrijkomen.

[nggallery id=1760]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven