Nieuwjaarsduik gaat definitief niet door

DSC08314BORCULO – De nieuwjaarsduik op 1 januari gaat niet door. De Hambroekplas is op dit moment helemaal bevroren. Er is door de organisatie – Stichting Cultuur Sport en Spel – gekeken naar een alternatief maar die is niet gevonden.

De veiligheid kan ook op andere plekken niet gegarandeerd worden. Waarom geen duik in een zwembad? ”En een nieuwjaarsduik in een zwembad geeft niet de kick van de nieuwjaarsduik. Dit is daarom niet een alternatief te noemen en komt zeker niet in aanmerking voor het predikaat Serieuze Duik van Unox, waarvoor we wel de papieren van Unox hebben ontvangen”, aldus Marja Schulenberg.

In 2012 hoopt de stichting op een nieuwe kans. Op andere plekken in Nederland kan wel gedoken worden. Denk aan de duik in Scheveningen.

Zijn er toch inwoners in Berkelland zie toch gaan duiken in Berkelland? Wij willen graag met deze mensen in contact komen. Mail naar [email protected].

[nggallery id=1786]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven