Hinder door vernieuwen Schuttelerbrug

tn_wegwerk-N315-Schuttelerbrug-1RUURLO/BORCULO – De provincie Gelderland start op 17 januari met de vervanging van de Schuttelerbrug in de Ruurloseweg (N315) tussen Ruurlo en Borculo. Het werk is vrijdag 23 april klaar. Personenauto’s en fietsers maken tijdens de werkzaamheden gebruik van de naastliggende brug, vrachtverkeer wordt omgeleid.

De Schuttelerbrug is na tientallen jaren trouwe dienst aan vervanging toe, de bestaande brug wordt gesloopt en vervangen door een volledig nieuwe brug. Van 17 januari tot 23 april worden personenauto’s en fietsers met behulp van verkeerslichten per rijrichting over de brug in de parallelweg geleid. Dit geeft enige vertraging. Om de veiligheid van de fietsers te waarborgen wordt op de brug in de parallelweg een barrière geplaatst waardoor fietsers veilig van het overige verkeer worden gescheiden.

Omdat de brug in de parallelweg niet sterk genoeg is om gedurende deze gehele periode zwaar vrachtverkeer te verdragen wordt de brug met hoogteportalen afgesloten voor vrachtwagens. Het doorgaande vrachtverkeer tussen Ruurlo en Borculo wordt in deze periode omgeleid via Groenlo, Eibergen en Neede, dit is via de N319 (Groensloseweg/Ruurloseweg/Rondweg), de N18 (Groensloseweg/Haaksbergseweg) en de N315 (Needeseweg/Rondweg/Borculoseweg/Hekweg) de A18 en de N318 oostelijke Rondweg en vice versa.

De omleidingen staan met borden langs de weg aangegeven. Bewoners en bedrijven van de parallelweg blijven bereikbaar en worden hierover afzonderlijk geïnformeerd. Buslijn 23 volgt een korte lokale omleiding, hierdoor komen geen haltes te vervallen. Arriva informeert haar reizigers hierover.

Foto’s Jeroen Sloot:
[nggallery id=1790]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven