De Bruijn Nederlands Kampioen in Haarlo

HAARLO – Jean Paul de Bruijn, de biljarter uit Hulst, is tijdens het Inkada Grand Dutch Biljart Event in Haarlo Nederlands kampioen vijfkamp geworden. De Bruijn stelde zijn titel zondagmorgen veilig in een spannende bandstoot wedstrijd tegen zijn rivaal Dave Christiani.

De Zuid Limburger keek na drie spelsoorten tegen een 5-1 achterstand aan, maar nam direct  het initiatief en liep uit naar een 100-54 voorsprong. De Bruijn kwam sterk terug, kwam 100-114, maar toen sloeg bij beide spelers de zenuwen en spanning toe. Uiteindelijk won de Zeeuw met 124-125.

Naast de all-over titel won De Bruijn ook de NK titel in bandstoten en tot ieders verrassing ook in het libre. Michel van Silfhout uit Dieren werd Nederlands kampioen 47/2 en Nijmegenaar Martien van der Spoel greep de titel in het anker kader 71/2.

Henri Tilleman uit Dronten, die zijn titel verdedigde, moest na de poule wedstrijden genoegen nemen met een zesde plaats. Koen Workel, geboren in Goor maar nu woonachtig in Wageningen, werd laatste in dit zeer sterk en druk bezocht Nederlands kampioenschap.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven