Sporthal omgetovert tot een dierenshow

NEEDE – Zaterdag 22 en zondag 23 januari kunt u de kippen, konijnen, cavia’s, duiven en eenden weer bewonderen in de Spilbroekhal in Neede. Want dan houdt de NPV-Neede haar jaarlijkse kleindierententoonstelling (sporthal ’t Spilbroek).

Ze zijn weer aanwezig van groot tot klein en in allerlei kleurslagen. Naast dat u de dieren kunt bekijken, zijn er ook dieren te koop. De dieren komen vanuit geheel Overijssel en Gelderland en tevens van vlak over de grens uit Duitsland. Donderdagmorgen 20 januari wordt vanaf 6.00 uur met de inrichting van de sporthal begonnen.

Eerst wordt er een afdekvloer gelegd en daarna de kooien opgesteld. Vervolgens wordt er stro, hooi of krullen in de kooien gedaan en de water- en voerbakjes geplaatst. Vanaf 19.00 uur worden de dieren door de eigenaren gebracht.

Vrijdag 21 januari worden de dieren door landelijk erkende keurmeesters beoordeeld. Wanneer ’s middags de mooiste dieren in elke categorie bepaald zijn, worden de eigenaren van die dieren uitgenodigd voor de officiële opening op zaterdagmorgen 22 januari.

De officiële opening van de Spilbroekshow 2011 en de uitreiking van de hoofdereprijzen wordt gedaan door wethouder sportzaken van Berkelland, Han Boer. Voor de jonge bezoekers organiseert de NPV een kleurwedstrijd waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Ook kunnen zondag de kinderen geschminkt worden.

Han Bos uit Neede toont de resultaten van zijn hobby houtbewerken. Diverse werkstukken zal hij tonen.
Kwekerij De Hofmaat legt in de zaal een tuin aan. De NPV-Neede nodigt u van harte uit om onze show te bezoeken. De openingstijden zijn zaterdag 22 januari van 10 tot 21 uur en zondag 23 januari van 10 tot 17 uur. De entree is 2,50 euro per persoon en kinderen tot en met 12 jaar hebben onder geleide gratis toegang. Tevens wacht hun een verrassing.

Zondagavond wordt de sporthal weer ontruimd en schoon opgeleverd. Het bestuur is zeer content dat ze bij het organiseren van deze tentoonstelling geholpen wordt door circa 100 vrijwilligers, zowel leden als niet leden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven