Assink in de bres voor dierenambulance

afbeelding-nieuw-roy-27025EIBERGEN – Leerlingen van het Assink Lyceum hebben afgelopen maandag een geldbedrag overhandigd aan de dierenambulance. Het geld is ingezameld doormiddel van een presentatie over de ambulance op school. Olette van der Werf nam het bedrag van honderdvijfentwintig euro in ontvangst (zie filmpje).

De VMBO-leerlingen hebben tijdens de opendag aan de Rekkenseweg – in drie uur tijd – bovenstaande bedrag opgehaald. Dat deden zo met eigengemaakte koekjes, kalenders en een bus waar mensen een vrije gift in konden doen.

Ter Horst van het Assink Lyceum: “De presentaties zijn uniek in deze omgeving. We geven op deze manier de leerlingen de ruimte om zelf aan de slag te kunnen. Er moet volgens ons meer verbinding komen voor binnen en buiten de school en dat lukt op deze manier goed.”

De presentaties kunnen over allerlei zaken gaan: menselijk lichaam, dieren, milieu en noem maar op. “Het mooie van dit project is dat de leerlingen de stukken ook voor moeten dragen aan anderen. En dat is natuurlijk leerzaam. Leren door te doen!”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven