Brandweeroefening bij Eibergs zwembad

tn_Afbeelding nieuw Roy 27499EIBERGEN – Bij ’t Vinkennest is maandagavond vanaf 19.15 uur een brandweeroefening gehouden. Er werd een ongeval gevaarlijke stoffen nagebootst. Brandweermensen van het korps uit Eibergen zijn ingezet om deel te nemen aan de oefening.

Wat was het verhaal?: Twee onderhoudsmonteurs waren onwel geworden in een ruimte waar zwavelzuur wordt toegevoegd aan het zwemwater. Er kwamen bijtende en dampen gassen vrij. Één slachtoffer kon ontsnappen en sprong in het zwembad.

Brandweermensen hebben op een vakkundige manier de gewonden naar buiten gebracht en overgedragen aan het ambulancepersoneel. Eerst moesten ze worden afgespoeld (zie foto’s). Brandweer Eibergen oefent regelmatig om zo praktijkervaring op te doen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1871]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven