De Eiakters het toneel op met veel dialect

afbeelding-nieuw-roy-27505EIBERGEN – De spelers van toneelverenging De Eiakters zijn er helemaal klaar voor. Op 9 en 10 maart staan ze op de planken met het stuk: ‘Je bent oud en je wilt wat’. Dinsdagavond heeft de groep een voorproefje gehouden in Beltrum. De bewoners van woonzorgcentrum De Hassinkhof genoten met volle teugen. Vooral het dialect sprak ze aan.

Wat is het verhaal?: De Opa in het stuk voelt zich nog jong genoeg om te proberen uit het leven te halen wat  er in zit. Tot ongenoegen van zijn naaste familie wordt hij ’s avonds gesignaleerd in lokalen waar gebiljart en gekaart wordt. En dat is nog niet het ergste.

Hij schijnt zowaar een vriendin te hebben. Nou, dat kan nooit een fatsoenlijke vrouw zijn. Die is er op uit om Opa van zijn geld af te helpen. En dáár zit ‘m nou de kneep. Toen Opa alleen zijn pensioen had,was er niets aan de hand, maar sinds hij een grote prijs won in de loterij!

Opa besluit dan ook alles weer in eigen hand te nemen en op stap te gaan. Niemand weet echter waar naar toe, dus er ontstaat paniek in de familie.Zijn kleindochter is de enige die hem steunt. De familie krijgt dan onverwacht hulp van een jongeman,die met een  idee komt om ‘opa’ , bij zijn terugkomst, te behoeden voor de geldhaaien.  Het idee is even simpel als geniaal, óf is niet alles zoals het lijkt en trekt ‘Opa’ uiteindelijk toch aan het langste eind…..?

Het toneelstuk wordt gespeelt door, Geert Ribbel, Mini Siggeler, Carin Koeslag, Stefan Nijhuis, Elisah ten Have, Henk Klein Bruinink, Ursula Drexhage en Maurice te Barge. De voorstellingen beginnen om 19.30 uur in de Huve te Eibergen. Kaarten zijn te koop aan de kassa (6 euro) en in de voorverkoop bij de Huve (5 euro).

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1872]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven