Gemeente wint prijs met informatiekrant

foto-gemeente-goedBERKELLAND – De gemeente Berkelland heeft de derde prijs in de wacht gesleept voor haar gemeentekatern BerkelBericht. De Nederlandse Nieuwsblad Pers (NNP), de organisatie van lokale nieuwsmedia, heeft gisteren in Alkmaar de Gemeenteprijs voor Overheidscommunicatie uitgereikt.

Berkelland was samen met  elf andere gemeenten in Nederland genomineerd voor de NNP-Gemeenteprijs voor Overheidscommunicatie 2011. De eerste prijs ging naar de gemeente Emmen en Zaandam kreeg de tweede prijs.
“Als kleine gemeente weet Berkelland haar inwoners met zeer leesbare artikelen te informeren en betrekt hen met tal van onderwerpen, uiteenlopend van uitnodigingen voor commissievergaderingen tot fotowedstrijden”, aldus het juryrapport.

De NNP heeft de nieuwspagina’s van 112 gemeenten, die in NNP-bladen publiceren,  vanaf dit najaar verzameld. Bij het beoordelen van de inzendingen heeft de jury onder andere gekeken naar de vorm en inhoud, of het voor de lezer direct duidelijk is dat de gemeente de afzender is. Kortom, welke gemeente haar inwoners op de meest aantrekkelijke en leesbare manier regelmatig en breed informeert via een nieuws- of huis-aan-huisblad.

De NNP is een vereniging van uitgevers van lokale nieuwsmedia, waarbij ongeveer zestig uitgeverijen met zo’n 300 nieuwsbladen uit het hele land zijn aangesloten. Doel van de jaarlijkse NNP-Gemeenteprijs is lokale overheden te stimuleren de kwaliteit van informatievoorziening aan bewoners te verbeteren.

De jury van de Gemeenteprijs 2011 bestond dit jaar uit: juryvoorzitter Frits Huffnagel (radio-/tv-presentator/politiek commentator) en Jeroen Ranzijn (Alfabeeld Consultancy), Monique Hendriks (BEX Communicatie), Marije van den Berg (redactieadviseur en -trainer) en Marianne van Kalmthout (Vereniging voor communicatie Logeion).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven