Hameland stopt niet met postbezorging

postbezorger-hameland-goedBERKELLAND – De in opvallend rood en geel geklede postbezorgers van Hameland Post blijven aanwezig in de gemeente Berkelland en de rest van de Achterhoek. Een andere opzet en aanpak van de activiteit heeft het akkoord gekregen van het bestuur om het postbedrijf voort te zetten. Alle medewerkers zijn donderdagmiddag om 17.00 uur ingelicht over het besluit.

Hameland Post is in de zomer van 2005 gestart met postbezorging. Na een voortvarend begin en dito groei moest begin 2010 de conclusie getrokken worden dat het niet lukte om winstgevend te blijven opereren. Het landelijke karakter van de Oost Achterhoek maakt het moeilijk om het postbedrijf financieel rendabel te laten draaien. Het kunnen bereiken van alle brievenbussen in het uitgestrekte buitengebied van de vijf deelnemende gemeenten vergt grote investeringen in middelen en mensen. Daarom wilde Hameland stoppen met de bezorgdienst.

De postbezorging voor een grote landelijke opdrachtgever heeft een grote impact op de inrichting van de organisatie van Hameland Post. De post voor deze klant moet voornamelijk op de donderdag en vrijdag bezorgd worden. Hameland Post heeft van deze klant afscheid moeten nemen.

Hameland Post blijft verantwoordelijk voor de postbezorging voor vijf gemeenten in de Oost Achterhoek (Berkelland, Aalten-Dinxperlo, Haaksbergen, Oost Gelre en Winterswijk). Daarnaast blijft zij de post verzorgen voor een aantal non-profitinstellingen in het schapsgebied. Hameland Post verzorgt de post voor deze opdrachtgevers. Waarbij de feitelijke bezorging in de bebouwde kom door de medewerkers van Hameland Post gedaan wordt.

Hierdoor is Hameland Post in staat om een interessante partner te zijn voor haar opdrachtgevers. De nieuwe, in omvang afgeslankte organisatie gaat op 1 mei 2011 van start.

Hameland Post blijft één van de interessante dienstverlenende activiteiten binnen Hameland. Via een passende en geschikte werkplek kunnen medewerkers zich ontwikkelen waarmee de kans op een zo regulier mogelijke werkplek toeneemt. Het aantal werkplekken via Hameland Post is uiteraard afhankelijk van het aantal opdrachtgevers en het aantal aangeboden poststukken.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven