Honderd kampioenen in de schijnwerpers

tn_Afbeelding nieuw Roy 27213BORCULO – De gemeente Berkelland heeft donderdagavond in zaal Peters ruim honderd kampioenen van afgelopen jaar in de schijnwerpers gezet (individueel of in teamverband). Dat werd gedaan door burgemeester Bloemen en wethouder Han Boer. De huldiging werd druk bezocht de zaal was geheel gevuld.

Het waren vooral inwoners die met hun sportprestaties Nederlands- Europees of wereldkampioen zijn geworden. Op één uitzondering na: Echte Bakker Boenders uit Eibergen. Eigenaar Gerwin Starink en bakkers Gerard ter Maat en Frits Jansink werden door de burgemeester gehuldigd (zie foto 5).

De volgende kampioenen van 2010 werden in het zonnetje gezet tijdens het avondvullend programma: Herenteam van Schuurman BRC (nationale beker veroverd tijdens de finalewedstrijd op 18 december 2010). Saskia Wiegers van klootschietvereniging Respelhoek (wereldkampioene klootschieten onderdeel straat). Suzan Zieverink (all round NK klootschieten) en Marleen Hoffmann.

Rob Doorn van DVO Haaksbergen (derde geworden op het Nederlands kampioenschap BMX 7- van de KNWU). Geert Wolsink (NK biljarten 5e klasse met het spelsoort libre). Team Cubri/Etikon (landskampioen eredivisie). Team Your Event Live (tweede tijdens landskampioenschap eredivisie, Europees kampioen bij Classis teams). Team BV Ellenkamp 1 (NK libre C-2).

Lennard Seinhorst (NK turnen Meerkamp 3e divisie/NK turnen Voltige 3e divisie). Pien Meulenveld (3e NK trampoline springen). Leden van ‘Kwoon Dat Mor’ uit Ruurlo. Henk Veldhuis (Nederlands Reserve springkampioen bij de veteranen in de klasse Z). Joanne Spliethof (2e tijdens NK in de klassen M bij samengestelde wedstrijden van de KNHS/paardensport). De Pasruiters (reservekampioen van Nederland bij NK in Kootwijk).

Laurens Klein Breteler (1e plaats 50 meter schoolslag 55-59 jaren tijdens de Open Nederlandse Master kampioenschappen/eerste plaats 100 meter schoolslag 55-59 jaren). Eliane Salden (2e plaats op EK in Vichy Frankrijk/boogschieten). Majorettes van Volharding (NK Twirling/derde plaats). Jamilla Korten en Esmée Hekkelman (2e plaats Twirling voor beginners NK/twirlvereniging aquafilles). Kelvin Bosch, Eric Nijkamp, Mike Bosch, Niek van der Kuijl van de Kerst Zwartschool Ruurlo (3e NK scholenkampioenschap minibridge).

Mike Bosch en Niek van der Kuijl (3e plaats NK minibridge paren). Lars Essink en Hugo Bruil (1e plaats NK minibridge paren). Kevin Gotink (3e plaats NK viertallen Aspiranten). Leden SSV De Berkelschutters en touwtrekkers van Heure en TTV Eibergen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1849]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven