Joyrider zonder rijbewijs aangehouden

RUURLO – In de nacht van vrijdag op zaterdag 12 februari heeft de politie een 20-jarige man uit Ruurlo aangehouden voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs, joyriding en gevaarlijk rijgedrag. De politie werd rond 04:10 uur gebeld over een auto die in een (droge) sloot was beland langs de Enkeerdlaan in Ruurlo.

Ter plekke werd inderdaad ter hoogte van de Brinklaan een auto in de sloot aangetroffen. De auto was ook tegen een lantaarnpaal aangereden, met schade aan de lantaarnpaal tot gevolg. De omstanders wilden niet direct verklaren wie de bestuurder was geweest, maar na enige tijd arriveerden familieleden van de bestuurder op de plek van de aanrijding. Zij bleken ook de eigenaren van de auto te zijn.

Toen werd duidelijk dat de 20-jarige uit Ruurlo achter het stuur had gezeten, dat hij geen rijbwijs had en dat hij de auto zonder toestemming had meegenomen. Een blaastest gaf bovendien aan dat hij gedronken had. Hij blies op het politiebureau 0,5 promille.

De politie maakt proces-verbaal op over alle overtredingen. Ook de schade aan de lantaarnpaal zal op hem worden verhaald.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven