Ruurloër Ten Broeke doet mee aan Dakar

RUURLO – Op 5 november gaan Martijn ten Broeke uit Ruurlo en Arno Jolink uit Brummen met het Open Source Challenge Team van start met de Amsterdam-Dakar Challenge. De opbrengsten hiervan gaan naar drie goede doelen, namelijk KIKA, de Brandwondenstichting en stichting ‘Doe een Wens’.

In een 23 dagen durende rally gaan zij het gevecht aan met zandstormen, kou, regen en alle overige elementen van de natuur. Een uitdaging die je maar één keer in je leven aangaat en waar zowel Ten Broeke als Jolink al tijden van dromen. De lijfspreuk van de heren is ‘vaak buj te bange!’ Martijn ten Broeke: ”Het wordt daarom tijd dat we de uitdaging aangaan. De eerste hindernis is genomen. We hebben van de week een Landrover Discovery 300TDI uit ’97 opgehaald. De komende maanden gaan we de auto gereedmaken voor de rally.”

Er zijn al sponsoren die geld, maar ook materialen ter beschikking stellen. Met name Zutphense ondernemers. ”We mogen de brug bij Verbeek 4×4 uit Zutphen gebruiken. Ook stelt deze ondernemer onderdelen ter beschikking. We hebben geld voor benzine van Brandoil, de verzekering wordt geregeld door Bos Makelaars en Verzekeringen en Avancé Communicatie zorgt voor de nodige publicitaire ondersteuning. Zij maken ook de site die ons straks met het thuisfront verbindt. Heel belangrijk, want we moeten straks wel ruim drie weken onze vrouwen en kinderen missen. Verder hebben zich ook al Helicom, Israpunt, Adri Hofmans en Jabra gemeld.”

Maar dan zijn de heren er nog niet. Zij willen niet alleen hun eigen droom verwezenlijken , maar juist zoveel mogelijk geld binnen halen voor de goede doelen. Jolink: ”Ik heb eens iets gedaan voor stichting Doe een Wens. Dat gaf zo’n ongelooflijk goed gevoel, dat ik zoveel mogelijk geld wil ophalen voor organisaties die echt iets bijdragen.”

”We weten dat zelfstandig ondernemers vaak worden gevraagd om een evenement of een vereniging te sponsoren. Voor de Reurlse Pompdagen gaan wij ook alle ondernemers uit Ruurlo en omstreken langs. Voor de Amsterdam-Dakar Challenge doen we niet anders. Wat we misschien wel anders doen is het betrekken van de sponsoren. We Twitteren en houden straks tijdens de rit een blog bij. We maken de site zo interactief mogelijk: sponsoren, donateurs en ieder die ons en de goede doelen een warm hart toedraagt, kunnen op de site met ons en met elkaar in contact komen”, aldus Ten Broeke.

Begin maart gaat de site www.challengeteam/dakar.nl in de lucht. Sponsoren en donateurs kunnen zich hier aanmelden. De heren zijn ook te volgen via Twitter: @Challengeteamnl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven