Voorstad in Borculo krijgt ander gezicht

BORCULO – De Voorstad in Borculo krijgt binnenkort een heel ander gezicht. Barink Wonen & Zo, Stichting De Lichtenvoorde en ProWonen hebben de handen ineen geslagen om de panden 5 tot en met 11 aan te passen aan deze karakteristieke straat.

De winkel van Barink Wonen & Zo op Voorstad 5 en 7 is toe aan vernieuwing. ProWonen heeft de panden aan de Voorstad 9 en 11 gekocht en ontwikkelt hier veertien appartementen voor de cliënten van Stichting De Lichtenvoorde. Architect Jan Stuyt, die zelf kantoor houdt aan de Voorstad, heeft een nieuwe invulling gegeven aan dit mooie stukje Borculo.

Begin maart wordt het aanwezige asbest professioneel verwijderd. Vanaf half maart worden de panden aan de Voorstad 5 tot en met 11 gesloopt. De Voorstad is een smalle straat. Daarom is het onmogelijk om overlast voor omwonenden en (doorgaand) verkeer en parkeerproblemen te voorkomen.

Ook is er geluid en stofoverlast te verwachten. Na de sloop start Kreunen Bouw uit Lochem vanaf april met de bouw van de nieuwe panden. De start bouw is medio maart 2011 gepland en de oplevering in het voorjaar van 2012

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven