Markink opent Centrum Jeugd en Gezin

BORCULO – Op donderdag 24 februari heeft wethouder Jan Markink het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) geopend (Beethovenstraat). Vanaf nu is er elke dag in de gemeente een inlooppunt van het Centrum voor Jeugd en Gezin open.

Ook zal het CJG vanaf 1 april telefonisch bereikbaar zijn voor vragen en is het vanaf 1 mei 24 uur per dag te raadplegen via internet: Het virtueel CJG Berkelland, waarbij het mogelijk is via e-mail hulpvragen te stellen (e-hulp). Het Centrum voor Jeugd en Gezin is de eerste plek waar mensen terecht kunnen met opvoedingsvragen, voor informatie, advies en licht pedagogische hulp. Meer dan 85% van de mensen is daarmee geholpen.

In de Berkelland is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) een netwerkorganisatie waarin de GGD, Yunio, Sensire, Betula en gemeente samenwerken. Ook is er contact met het onderwijs via de zorgadvies teams en met het Bureau Jeugdzorg. Onder de vlag van het CJG Berkelland bieden deze kernpartners (vanuit hun reeds bestaande kantoorlocaties) hun bestaande diensten en hulpaanbod aan.

Deze zijn gericht op opvoeding, advies, informatie en licht pedagogische hulp.  De nadruk ligt vooral op de preventieve taken en mogelijkheden van het CJG. De fysieke inloopmogelijkheden van het CJG zijn in de vier consultatiebureaus in Neede, Ruurlo, Borculo en Eibergen.

Ouders van jonge kinderen komen daar al. Zo is een eerste kennismaking met het CJG vanzelfsprekend. Ook zijn er enkele vrije inloopmogelijkheden tijdens de opvoedspreekuren.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven