Brandweerlieden redden gewonde zwaan

tn_Afbeelding nieuw Roy 28143EIBERGEN – Een gewonde zwaan heeft dinsdagavond heel wat mensen aan het werk gezet bij de Ballastput (langs de Groenloseweg). De medewerkers van de dierenambulance zijn ’s middags al in actie gekomen om het dier te vangen, maar dat lukte niet. Daarom werd de brandweer van Eibergen en Gendringen erbij geroepen.

Omstreeks 19.30 uur kwamen de vrijwilligers van Eibergen ter plaatse om poolshoogte te nemen. Het korps had niet de beschikking over een boot. Daarom moest de duikploeg van Gendringen naar Eibergen komen om zwaan – die op het water dobberde – te redden. Met een groot net werd de zwaan aan boord gehaald en overgedragen aan de mensen van de dierenambulance.

Olette van der Werf:  “De zwaan is tegen een lichtmast aangevlogen en raakte daardoor gewond aan zijn vleugel. We gaan nu naar een dierenarts om te kijken of we het diertje kunnen redden. Maar ik heb er niet zo’n goed gevoel bij.”

Update dinsdagavond 23.00 uur:
Brandweer Eibergen heeft net laten weten dat de zwaan het niet heeft gered. De verwondingen waren zo groot dat het dier ingeslapen moest worden.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1903]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven