‘Honden worden meestal niet begrepen’

NEEDE – Van jongs af aan is Paula Bouma al bezig met viervoeters. Ze had een trimsalon en heeft samen met haar man vele jaren als hobby onder andere Bull Terriers gefokt en ging daarmee naar hondenshows. Zeven jaar geleden kwam de dierenliefhebster in Neede te wonen. De werkzaamheden met de honden stonden op een laag pitje, maar haar handen beginnen weer te jeuken. Deze week start ze een eigen bedrijfje.

“Ik zie dat er zoveel problemen zijn met de opvoeding en dat is niet nodig. De kennis ontbreekt en meestal loopt het voor de hond niet goed af. Ze moeten weg of in het ergste geval worden de honden ingeslapen. Dat had vaak voorkomen kunnen worden”, aldus Bouma. Baasjes kunnen vanaf nu terecht bij het hondenadvies- en opvoedbureau: Keep Going!.

“Samenwerking tussen eigenaar en hond vandaar de titel. De eigenaar moet de baas zijn en niet andersom. De adviezen zijn één op één en worden niet in groepsverband gedaan wat meestal het geval is.” Bouma die 35 jaar ervaring heeft gaat vanaf nu ook adviezen geven bij hondenbevallingen en het fokken.

 “Kinderen opvoeden is moeilijk maar honden ook. Ik heb een goed gevoel bij mijn werk. Als ik de honden kan helpen dan doe ik dat graag.”

Wilt u meer weten over de werkzaamheden van de Needse ‘hondenfluisteraar’ dan kunt u bellen met 0545-842375.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven