Kippenboer stelt bedrijf open voor publiek

tn_Opendag-Gussinklo-7EIBERGEN – Zaterdag (19 maart) was er bij kippenboer Gussinklo een opendag. Honderden belangstellenden waren aanwezig om de nieuwe stal te bezichtigen. Het bedrijf heeft flink uitgebreid en er is ook een nieuwe hygiënesluis en kantine aanwezig.

Bezoekers konden deze dag eigenaren Bart en Maartje Gussinklo feliciteren. Beiden waren druk met uitleg over hun nieuwe stal aan de Borculoseweg. Ook door middel van videobeelden en foto’s konden de bezoekers zich vermaken. Ruim 40.000 kippen komen binnenkort in deze nieuwe stal.

Zeven maanden heeft de verbouwing geduurd en NUB is al eerder ter plaatse geweest voor een kijkje achter de schermen. Ook voor de kinderen waren er genoeg activiteiten aanwezig. Zo konden ze op het springkussen, speeltoestellen en schminken.

Volgens een bezoeker heeft de nieuwe stal 1,2 miljoen euro gekost.  Dat komt neer op 30,00 euro per kip. Of de kippen gouden eieren gaan leggen is nog niet bekend.

Foto’s Jeroen Sloot:
[nggallery id=1909]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven