Maureen Bomers (13) schrijft eigen boek

afbeelding-nieuw-roy-28212EIBERGEN – Je hoort het niet elke dag dat een 13-jarig meisje een eigen boek schrijft. Maar in Eibergen is het nu een feit. Maureen Bomers (13) heeft vrijdag het eerste exemplaar van haar eigen geschreven boek – De avonturen van groep 6 – ontvangen. De jonge schrijfster zit vol met fantasie en is nu al weer bezig met een nieuw boek.

Wat voor boek dat is wil Maureen nog niet verklappen. In het kersverse exemplaar komen allerlei spannende, trieste en vrolijke verhalen voorbij. Het speelt zich allemaal af in en rondom basisschool ‘De Edelsteen’. “Deze school bestaat niet echt maar die naam heb ik verzonnen. Wel heb ik een aantal kinderen uit mijn oude klas van De Schakel gebruikt als rollen in mijn boek”, vertelt Maureen Bomers.

Naast het schrijven leest de Eibergse veel boeken. Op de vraag of ze droomt van een carrière als schrijfster geeft Maureen meteen het antwoord ‘ja’. Bennie Bomers: “We weten niet waar onze dochter de schrijfgekte van heeft. Niemand in de familie doet dit. We vinden het geweldig dat ze op deze manier haar fantasie kwijt kan.”

Het boek is te bestellen bij www.boekscout-yo.nl. Binnenkort ligt hij ook in de schappen van boekenhandel Gellekink in Eibergen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven