Munten zijn tijdens kermis overal welkom

afbeelding-nieuw-roy-28246EIBERGEN – Een groep horecaondernemers steken tijdens de voorjaarskermis de koppen bij elkaar. Wat gaat er gebeuren? Kermisvierders kunnen van 8 tot 11 april met de verschillende munten gewoon bij ieder café een biertje bestellen. Stichting Draaimolen is blij met dit initiatief. ”Dit draagt bij aan het gezamenlijke gevoel. Er is geen concurrentiestrijd”, zegt Niek Boevink.

Volgens uitbater Raymond Holtkamp (café de Lindeboom) kwamen de klanten zelf met dit idee. “Het is nu veel makkelijker je hoeft niet meer te kijken wat voor muntjes je gebruikt om te betalen. Je kunt sneller ergens binnenstappen.”

Ruim dertien jaar geleden was deze betaalmethode ook al in het leven geroepen. Maar door de wisseling van uitbaters is dit toen afgeschaft. Paul klein Goldewijk van de Klok: “Er is nu een continuïteit. De meeste ondernemers zitten hier al jaren. Nu kun je dus gemakkelijk samenwerken.”

De prijs van de munten is ook overal gelijk. De mensen betalen 1,80 per stuk. De cafés die de munten van elkaar accepteren zijn: Markt 2, De Stier, Tijink/De Beuk, De Klok en de Lindeboom.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven