Politie doet grote controle tijdens carnaval

tn_Afbeelding nieuw Roy 28008EIBERGEN/NEEDE – Politie Berkelland heeft in Eibergen en Neede maandag tot middernacht een grootscheepse alcoholcontrole gehouden. Automobilisten moesten op verschillende plekken een blaastest doen. De controle werd uitgevoerd in verband met carnaval in de gemeente Berkelland. Tientallen agenten werden ingezet.

Ook bij de buren – gemeente Oost Gelre – waren agenten vanaf een uur of vier actief. In Groenlo werd onder andere gecontroleerd op de Winterswijkseweg (zie foto’s). In Eibergen moesten de bestuurders blazen op de kruising Beltrumseweg met de Lariksweg.

Daar werd tijdens ons bezoek één bestuuderder aangehouden. “Er mag hier ook wel een keer op snelheid gecontroleerd worden. Ze rijden hier als gekken”, zegt een buurtbewoner die met een agent in gesprek is. De meeste bestuurders zaten zonder alcohol achter het stuur en kregen een BOB-sleutelhanger als bewijs (zie video).

In Neede werd de alcoholcontrole gehouden bij de Olde Mölle en op de Eibergseweg. Oja, onze reporter Roy Nijman moest drie keer blazen. Twee keer in Groenlo en één keer in Eibergen.

Update dinsdagavond 20.15 uur:
In totaal werden er 1700 blaastesten afgenomen. Drie bestuurders werden aangehouden omdat ze teveel hadden gedronken. Één bestuurder moest meteen zijn rijbewijs inleveren om dat hij 1,6 promille blies. De politie kreeg tijdens de controle hulp van het team Verkeershandhaving.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1893]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven