Politie gaat illegale crossers aanpakken

REKKEN – Steeds vaker worden illegale crossmotoren en quads gesignaleerd in het buitengebied van Rekken. Mede door hun rijgedrag vormen zij een gevaar voor de omgeving. De politie zal hierop de komende tijd streng gaan controleren en de crossers kunnen rekenen op een fikse boete.

Het crossen met motoren en quads vindt plaats in het buitengebied van Rekken, met name in de omgeving van de Vredensebaan en Zuid Rekkenseweg en de Brekerweg. Er wordt ook door natuurgebied gereden waar geen gemotoriseerd verkeer mag komen.

Met hun voertuigen en door hun rijgedrag vormen de illegale crossers een gevaar voor zichzelf en anderen. Verder wordt er behalve met motoren met kenteken, ook met motoren zonder kenteken gecrost en op de openbare weg gereden. Motoren dienen op de openbare weg altijd een kenteken te hebben.

De motor- of quadrijder die in de aangegeven natuurgebied aangetroffen wordt, kan rekenen op een zeer forse boete. Wanneer een niet gekentekende motorrijder op de openbare weg wordt aangetroffen, bepaald de officier van justitie de hoogte van de boete. Afhankelijk van de soort overtreding, kan de politie de motor in beslag nemen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven