Bewoners ontvangen een bijzondere fiets

tn_2011_0417duofietsmeergaarden0011EIBERGEN – De bewoners van de Meergaarden hebben maandagmorgen een bijzonder cadeau ontvangen: een elektrische duofiets. Al een tijdje had het verzorgingshuis deze wens. De Stichting Vrienden van de Meergaarden en fietsenhandelaar Fietsen van Cees uit Eibergen (hoofdsponsor) hebben deze wens in vervulling laten gaan.

De voorzitter van de stichting – Geertsma – heeft de duofiets officieel overhandigd aan Meergaarden. Op een ludieke manier werd dit gedaan (zie video). Wie is toch die vrouwelijke grappenmaker op de fiets? Nu kunnen de ‘oudjes’ samen met een vrijwilliger op pad. Ze hoeven dus niet meer ‘achter de geraniums’ te zitten!

De aftrap was maandag zonnig, daarom wilden veel bewoners wel plaatsnemen op de duofiets. Mevrouw Steinkamp (87) mocht de eerste proefrit maken. ”Het is heerlijk om de wind in je gezicht te voelen. Je kunt rustig om je heen kijken en genieten. Dit ervaar je in een auto heel anders.”

De fiets heeft 6000 euro gekost. Fietsen van Cees heeft een bedrag van 1500 euro beschikbaar gesteld. De rest is betaald door de stichting.

Foto’s Yvonne Berends:
[nggallery id=1963]

[nggallery id=1964]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven