Etherpiraat: ”Wij doen geen vlieg kwaad”

tn_Afbeelding nieuw Roy 28913NOORDIJK – Wat doe je allemaal op eerste Paasdag?: een paasbrunch, op bezoek bij oma en opa of op de fiets genieten van de zon. Maar er zijn ook nog andere bezigheden. Journalist Roy Nijman trof in het buitengebied van Noordijk een groepje jongeren aan in een weiland. Compleet met bubbelbad en een beeldschone dame! (zie video). Wat deden die jongens en meisjes daar?

Nou, het waren piratenliefhebbers die bezig waren met een illegale uitzending onder de naam: NOS (Noordijkse Omroep Studio). Vanaf dinsdag was de etherpiraat te horen op de 95,9. “Dit is gewoon geweldig. Vooral de gezelligheid spreekt veel mensen aan. Uit heel Berkelland komen ze hierheen. Wij doen geen vlieg kwaad”, zegt Bart L.

Bart maakt zich een beetje kwaad over de manier waarop de gemeente en de politie achter de etherpiraten aan ‘jaagt’. “We zijn geen criminelen! We doen dit voor het amusement. Echt duizenden mensen doen we er een plezier mee. En dat weten we, want alleen nu hebben we al meer dan 500 sms’jes gehad. Dit is beter dan op straat hangen en de boel vernielen. Laten ze die gasten maar achter de broek aan zitten.”

Het sturen van ambtenaren en politie kost volgens Bart klauwen vol geld. “We zijn toch niet kapot te krijgen. Laatst waren twee mensen van de gemeente drie dagen druk om ons uit de lucht te halen. Maar dat is niet gelukt. We verhuisden elke keer naar een nieuwe locatie. Ik dacht dat de gemeente moest bezuinigen? Dit is jammer geld, we blijven toch draaien.”

De plattelandsjongeren stoppen zondagavond rond 19.00 uur met de uitzending, daarna gaat het gezelschap naar het paasvuur. Oja, Roy het is maar goed dat er geen politie in de buurt was. Je hebt daar een paar biertjes gedronken!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1971]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven