Controle op crossers en de natuurwetten

BERKELLAND – Naar aanleiding van klachten is zondag een gezamenlijke controle gehouden op illegale crossers in het buitengebied van de gemeente Berkelland. Behalve de politie werkten ook medewerkers van natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Geldersch landschap en bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) van particuliere instellingen mee aan deze actie.

Tijdens de controle werden acht off the road motoren en één quad op diverse zandwegen gecontroleerd. Daarnaast werd er ook gecontroleerd op andere natuurwetten, waarbij een aantal processen-verbaal werd opgemaakt. Het gaat onder andere om loslopende honden, het negeren van verboden toegang, het negeren van gesloten – verklaringen en voor het illegaal verbranden van afval.

Deze laatste overtreding werd waargenomen vanuit de heli die werd ingezet. Daarnaast werden er nog enkele waarschuwingen uitgedeeld aan ruiters, die buiten de aangewezen route reden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven