‘Is het PallumZundag of koeien-zundag?’

_HTH1010RUURLO – In Ruurlo zijn ze goed in het organiseren van evenementen. Afgelopen zondag werd Ruurlo weer op de kaart gezet met: PallumZundag. Een palmpasenoptocht, eieren zoeken, maar vooral dieren kregen bij deze editie veel aandacht. Er werden op het Kerkplein zelfs grappen gemaakt: ‘Is het Pallum Zundag of koeien zundag”, lacht een bezoeker.

Voor het eerst werkt de Ruurlose Ondernemersvereniging samen met Verenging voor Veehouderijbelangen uit Silvolde. En met succes, de kalverenkeuring op het Kerkplein was een trekpleister tijdens PallumZundag. Vijftien kalveren werden gekeurd door een vakkundige  jury. Voor de keuring werden de kalfjes ‘opgepoetst’ (zie video).

De palmpasenoptocht – die elk jaar een tradtie is – was de aftrap voor PallumZundag. Een grote groep ouders en kinderen gingen in een grote stoet onderleiding van Sophia’s Lust richting de Blikmanweide om daar eieren te gaan zoeken.

Naast de kalveren stonden er ook koeien en schapen in het centrum. Veel kinderen konden de handjes niet thuis houden. De dieren waren zo zacht dat er zelfs een kindje in slaap viel (zie foto!). Het evenement werd opgevuld met marktkramen waar vooral streekproducten werden verkocht.

Nieuwsuitberkelland.nl was zondag aanwezig en maakte de onderstaande foto’s en filmpjes.

Foto’s Han te Hennepe:
[nggallery id=1960]

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1961]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven