Programma openluchttheater bijna rond

EIBERGEN – De populaire rockband DeWolff geeft vrijdag 9 september een concert in het openluchttheater. Ook het dance-festival Have A Nice Day (2 juli) en het reggaefestival Irie Vibes (4 juni) staan op het programma. Er is bovendien veel aandacht voor de schoolkinderen.

Kindertheatergroep Warboel geeft dinsdag 21 juni twee voorstellingen voor de Berkellandse basisscholen ter afsluiting van het schooljaar. Nieuw is de intocht van de avondwandelvierdaagse op vrijdag 27 mei. ”We hebben de organisatie van de wandelvierdaagse benaderd om de inhuldiging in ons theater te houden. Dat werd met groot enthousiasme ontvangen”, meldt het openluchttheater.

Ook de start van de slotetappe is in het theater. Het openluchttheater zorgt voor een muzikaal intermezzo met optredens van de Nederlandse John Denver, de Borculoër Leon van der Meer. Een dag later, zaterdag 28 mei is de officiële opening van het seizoen met ‘Eibergen Swingt’. Overdag organiseert middenstandvereniging EOV tal van activiteiten in het centrum, ’s avonds wordt het stokje overgenomen door het openluchttheater.

De swingende coverband Soulkey speelt en vanaf 23.30 uur draait DJ Senaka & Friends tot 1.00 uur een soort mini-Have A Nice Day. ”Daar doen we veel jongeren ongetwijfeld een groot plezier mee.”

Theatergroep Warboel geeft 21 juni twee voorstellingen. ’s Middags is er een voorstelling voor de bovenbouw, die speciaal voor het openluchttheater in elkaar wordt gezet. De kinderen gaan samen met Warboel een echte muziekvideoclip maken, die op internet wordt gezet. Het New String Festival wordt dit jaar al op 25 juni gehouden.

Ook het rockabillyfestival Eggbilly staat weer op het programma (17 september). Zondagmiddag 17 juli wordt De Maat in Taal gehouden met onder meer André Manuel en De Kift. Verder biedt het openluchttheater gastvrij onderdak aan oecumenische kerkdiensten, scholen die iets te vieren hebben en de Kuitenbreironde.

Het bestuur wil nog één of twee grotere acts vastleggen. Naar verwachting worden de namen binnen drie weken bekendgemaakt. Op de geheel vernieuwde website www.openluchttheatereibergen.nl staat het volledige programma. Ook de online voorverkoop op de website is gestart. Met name voor Have A Nice Day (vorig jaar bijna uitverkocht) wordt aangeraden niet te lang te wachten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven