Oranjemarkt: Verkoop 6.30 uur al gestart

_HTH1194EIBERGEN – Het was al vroeg zweten in het centrum van Eibergen tijdens de opbouw van de oranjemarkt. De eerste amateur-handelaren verschenen al rond 6.00 uur bij hun kraam. Auto’s en aanhangers vol met rommel werden gebracht. Er was zelfs iemand die om 6.30 uur met de verkoop startte voor Ebeling. Dan moet je wel verliefd zijn op de Eibergse markt!

Nieuwsuitberkelland.nl – fotograaf Han te Hennepe en verslaggever Roy Nijman – maakten een rondje door het centrum. Ze kwamen van alles tegen. Een bijzonder moment was toch wel de ontmoeting met Huub Ras (81). “Meneer Ras heeft u nog wat bijzonders, of iets waar u een herinnering aan heeft?”. En toen ging de ‘dorpsgek’ los! (zie video).

Bij de Oude Mattheüskerk in de Grotestraat was een mevrouw – in opvallende kleding – druk bezig met het uitladen van honderden planten. Waarvoor? “We gaan deze planten verkopen voor een goed doel. Wij zijn vrijwilligers van de Huve en gaan binnenkort naar Roemenië om daar een project te steunen. Dan moet je denken aan het bouwen van huizen.”

Zo de eerste reportage zit erop. De hele dag is Nieuwsuitberkelland.nl in het centrum aanwezig. Oja, Hart van Nederland is er ook. Maar dat wordt toch pas laat uitgezonden. Oja, fotograaf Han te Hennepe is vandaag precies twee jaar in dienst bij NUB. Als u hem ziet geef hem een hand!

Foto’s Han te Hennepe:
[nggallery id=1979]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven