Paasvuren in Berkelland gewoon in de fik!

tn_Afbeelding nieuw Roy 18968BERKELLAND – In het hele land worden door de extreme droogte paasvuren afgelast. Verschillende gemeenten hebben in samenwerking met de brandweer vergunningen ingetrokken. Donderdag wordt er in de Achterhoek door de Veiligheidsregio zelfs ‘code oranje’ afgegeven. Maar de paasboakes mogen van de gemeente Berkelland gewoon in de fik.

“Maar wel onder strenge voorwaarden”, aldus burgemeester Bloemen. Dinant Krooshof van Vereniging Agrarisch Natuurbeheer – die het paasvuur in Eibergen aansteekt – maakt zich geen zorgen. “In de omgeving van het paasvuur staan geen brandbare objecten, het is een open veld. We gaan wel extra sproeien met een giertank rondom het vuur. Als je het afblaast dan gaat de boake toch wel in brand. Dan doen anderen het wel.”

De brandweer in Eibergen heeft woensdagmiddag ook laten weten dat er geen reden is om het paasvuur niet door te laten gaan. Het paasvuur dat gevaar kan opleveren is te vinden in Ruurlo deze staat vlak bij een bosrand (Zelhemseweg).

Brandweer Drenthe heeft in de hele provincie het advies afgegeven om de paasvuren niet aan te steken. De gemeenten Oost- en Weststellingwerf verbieden de vuren.

Update donderdagavond 19.15 uur:
De Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland heeft in verband met de droogte een advies afgegeven voor het aansteken van de paasvuren. De gemeente Berkelland neemt deze voorwaarden over. Het ontbranden mag niet voor één uur voor zonsondergang beginnen. De afstand van het vreugdevuur tot een natuurbrandgevaarlijk gebied/perceel moet 500 meter zijn. Bij een windkracht van meer dan 5 beaufort met het aansteken worden afgeblazen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven