Vollyballers Jorrisschool eerste op het NK

p1010196BORCULO – Zondag 10 april werden in Wageningen de Nederlandse schoolvolleybalkampioennschappen voor de groepen 3 tot en met 8 van het basisonderwijs gehouden. Om 8.45 uur vertrokken we met een bus, die door Schuurman Schoenen beschikbaar was gesteld, met 55 klasgenoten, ouders en natuurlijk de speelsters vanaf sporthal ’t Timpke.

Borculo was bij groep 7 en groep 8 als Gelders kampioen vertegenwoordigd door respectievelijk de Kiezel en Keischool en de Jorisschool. Bij groep 7 haalde de Kiezel en Kei een zeer verdienstelijke 3e plaats.  De Jorisschool werd in groep 8 zeer verdient Nederlands kampioen met heel verzorgd volleybalspel.

In een poule van 5 teams werden ze poule-winnaar en ook de kruisfinale tegen De Hoeksteen uit Hoorn werd gewonnen. In een zinderende finale  met een verschil van 1 setpunt (18-12 en 14-19) wisten ze ook te winnen van ’t Skitteljacht uit Hoogkarspel.

Door dit geweldige resultaat werd dit team met allemaal speelsters van Kerkemeijer Gemini Nederlands kampioen.
De felicitaties gaan uit naar Carmen Hemel, Henrike Pleijte, Linde Geerligs, Nina Tesselhof, Tara Roosenberg en coach Luuk Hemel.

Ook het komende seizoen zal er in Borculo zeker weed een scholentoernooi georganiseerd worden door Kerkemeijer Gemini, want maar liefst vier speelsters van dit succesvolle team zitten nog in groep 7.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven