Eibergse Ajax-fans vieren feest bij de Klok

afbeelding-nieuw-roy-29552EIBERGEN/NEEDE – De zoektocht naar Ajax-supporters in Berkelland was zondagmiddag voor NUB-verslaggever Roy Nijman een hele klus. In de meeste cafés stonden alleen maar Twente-fans naar de beslissende wedstrijd te kijken, zoals bij Vally’s in Neede en bij de Stier in Eibergen. Toch kwam Nijman bij de Klok in Eibergen een behoorlijke groep Ajax-fans tegen.

Voor de wedstrijd ging hij even een kijkje nemen (zie video). De supporters – ook wel bekend als de zundag-supporters – waren er van overtuigd dat Ajax landskampioen zou gaan worden. En die woorden kwamen uit. Ajax won met 3-1 van FC Twente.

Na de wedstrijd gingen de meeste kroeggangers (FC Twente-fans) met trieste gezichten naar huis. Maar voor de Eibergse Ajax-supporters ging het feest gewoon door. Ze liepen in polonaise door de Grotestraat. Oja, ‘onze Roy’ ging ook nog even met zijn camera naar Vally’s in Neede. Daar was voor de wedstrijd de stemming beregoed (zie video).

“Toen ik mijn camera aan had staan werd er opeens zwaar vuurwerk afgestoken. Wat een knal!”, zegt Nijman. In Borculo en Ruurlo was er weinig voetbalgekte in de cafés.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven